HUR FUNGERAR SPATZ BALLON?

SPATZ-BALLONEN själv OCH INTERVENTIONEN

Spatz3 justerbar ballong är tillverkad av medicinsk silikon av hög kvalitet. Den är fylld med färgad saltlösning Och mängden bestäms genom en kikareundersökning. Det kommer att ta upp ungefär en tredjedel av magsvolymen. När ballongen är på plats töms magen långsammare eftersom ballongen håller maten i magen längre. Samtidigt ger ballongen inre tryck i magen, som skickar signaler till hjärnan om att äta mindre.

SÅ FUNGERAR SPATZ-BALLONEN

Spatz3-ballongen är utrustad med en unik ventil som kan öka eller minska ballongens storlek. Den unika infällbara ventilen ger möjlighet att justera ballongens storlek, vilket ökar dina chanser att få bättre resultat. Om du upplever en ökad mättnadskänsla med Spatz kan ballongens storlek minskas, medan den kan ökas på samma sätt om det är motsatt. Läkaren kan justera ballongens storlek medan den fortfarande är i magen, och proceduren är därför enkel och ofta smärtfri.

Spatz3 justerbar ballong sätts in på poliklinisk basis. Proceduren tar ungefär 15 minuter och utförs under sedering, där inget snitt eller sjukhusvistelse krävs. Du kommer att vara hemma inom två timmar.

Den justerbara ballongen är ett verktyg för att stödja viktminskning och ger bästa resultat när det används i samband med livsstilsförändring. Mängden viktminskning efter infogning av magballongen beror på hur noggrant du följer din kostförändring och motion. Beroende på din ursprungliga vikt och din motivation kan viktminskning variera kraftigt.

RESULTAT

Den justerbara ballongen är ett säkert och effektivt sätt att gå ner i vikt utan operation. En studie av 77 patienter (66 kvinnor och 11 män) som använde Spatz justerbara ballong visade en genomsnittlig viktminskning på 17,2 kg. Den genomsnittliga viktminskningen för överflödigt fett var 40,1% och mer än 80% av patienterna uppnådde en stor viktminskning.

O

Orbera ballon

Orbera-ballonger är ett viktminskningssystem som använder en gastrisk ballong som tar plats

VÅRA KLINIKER

Charlottenlund

Gastriball Helsingborg

Scroll to Top