GASTRIBALL

Spatz

Själva ballongen och proceduren

Spatz Balloon
Själva ballongen och proceduren

Spatz3 justerbar ballong är gjord av högkvalitativ medicinsk silikon. Den är fylld med färgad koksaltlösning, mängden koksaltlösning bestäms av en kikareundersökning. Spatz3-ballongen är tänkt att ta upp en tredjedel av volymen i magen. När ballongen väl är på plats töms magen långsammare eftersom ballongen håller maten i magen längre. Samtidigt ger ballongen inre tryck i din mage, vilket gör att du blir mätt snabbare och som ett resultat äter mindre.

Så här fungerar Spatz-ballongen

Spatz3-ballongen är utrustad med en unik ventil som kan öka eller minska ballongens storlek. Den unika infällbara ventilen låter dig justera storleken på ballongen, och ökar därmed dina chanser att få bättre resultat. Om du upplever en ökad mättnadskänsla med Spatz kan ballongens storlek minskas. Dess storlek kan också ökas om motsatsen är fallet. Läkaren kan justera storleken på ballongen medan den fortfarande ligger i buken, ingreppet är därför enkelt och nästan alltid smärtfritt.

Spatz3-ballongen sätts in på patientbasis. Proceduren tar ca. 15 minuter och utförs under sedering så att inget snitt eller sjukhusvistelse krävs. Du är hemma inom 2 timmar.

Den justerbara ballongen är ett verktyg för att stödja viktminskning och kommer att ge bästa resultat när den används parallellt med livsstilsförändringar. Mängden viktminskning efter att ha satt in bukballongen beror på hur noga du följer din kostplan och träning. Det beror också på din startvikt och din motivation, viktminskning kan variera mycket från person till person.

Resultat

Spatz3 är CE-märkt och uppfyller därför alla EU-rättsliga krav gällande medicintekniska produkter. Ballongen är även godkänd av amerikanska FDA (Food and Drug Administration), vilket motsvarar det danska hälsoministeriet. I 20 år har denna behandling hjälpt mer än 220 000 människor världen över.

FDA-försök

En nyligen genomförd medicinsk studie från FDA har visat att den justerbara ballongen Spatz3 har den högsta framgångsfrekvensen av alla magballonger. Klicka på här att läsa mer.

För att ta reda på mer om att komma igång med Spatz3 magballong, läs förbehandlingsguiden här

Titta på den här videoserien för att lära dig mer om magballongen Spatz3

Introduktion till Spatz3

Sektion 1

Sektion 2

Sektion 3

Sektion 4

Sektion 5

Sektion 6

Våra kliniker


Charlottenlund

Hans Edvard Teglers Vej 9, 1st floor

2920 Charlottenlund

+45 39 640 125

Gastriball Helsingborg

Drottninggatan 42,
252 21 Helsingborg, Sweden

+46 10 10 10 902 svenska

+46 76 317 5411 engelska och arabiska

Beräkna BMI

Vikt: kg

Höjd: cm

BMI: 0 kg/m²