Spatz Magballong

Justerbar magballong Med pris från 42 000 SEK

Hur fungerar Spatz magballong?

Ballongen och själva ingreppet

Spatz3 justerbara ballong är tillverkad av högkvalitativ medicinsk silikon. Den är fylld med färgad saltlösning, och mängden bestäms av en kikarundersökning. Det kommer att uppta ungefär en tredjedel av magvolymen. När ballongen är på plats, töms magen långsammare eftersom ballongen håller maten i magen under längre tid. Samtidigt orsakar ballongen ett inre tryck i magen som skickar signaler till hjärnan att äta mindre.

Så fungerar Spatz-ballongen

Spatz3 Ballongen är utrustad med en unik ventil, som kan öka eller minska ballongens storlek. Den unika utdragbara ventilen ger möjlighet att justera ballongens storlek, vilket ökar dina chanser att uppnå bättre resultat. Om du upplever en alltför ökad mättnadskänsla med Spatz, kan ballongens storlek minskas, medan den på samma sätt kan förstoras för ökad effekt. Läkaren kan justera ballongens storlek medan den fortfarande är i magen, och proceduren är därför lätt och ofta smärtfri.

Spatz3 Justerbar ballong sätts in ambulant. Proceduren tar ungefär 15 minuter och utförs under sedering, där inget snitt eller inläggning krävs. Du kan vara hemma igen inom två timmar.

Den justerbara ballongen är ett verktyg för att stödja viktminskning, och ger bästa möjliga resultat när det används i kombination med en livsstilsförändring.

Viktminskningens storlek efter insättning av magballongen, beror på hur noga du följer din kostförändring och motion. Beroende på din startvikt och din motivation kan viktminskningen variera mycket.

Resultat med Spatz

Den justerbara ballongen är ett säkert och effektivt sätt för viktminskning utan kirurgi. En undersökning av 77 patienter (66 kvinnor och 11 män) som använde Spatzs justerbara ballong, visade en genomsnittlig viktminskning på 17,2 kg. Den genomsnittliga viktminskningen av överskjutande fett var 40,1%, och över 80% av patienterna uppnådde en stor viktminskning.

Källa: https://f1000research.com/articles/3-203/v1

Våra andra behandlingar

O

Orbera magballong

Orbera ballonger är ett viktminskningssystem som använder en gastrisk ballong som rymmer utrymme.

M

Medsil magballong

Medsilballonger är ett viktminskningssystem som använder en gastrisk ballong som fyller ett utrymme i magsäcken.

Frågor och svar

Om du funderar på ifall en magballongoperation är något för dig, se de vanliga frågorna och få svar i vår FAQ.

Här finns Gastriball

Välkommen att kontakta oss på Gastriball
för tidsbokning, frågor eller av annan anledning.

Helsingborg

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.