HUR FUNGERAR SPATZ MAGBALLONG?

Ballongen och själva ingreppet

Spatz3 justerbara ballong är tillverkad av högkvalitativ medicinsk silikon. Den är fylld med färgad saltlösning, och mängden bestäms av en kikarundersökning. Det kommer att uppta ungefär en tredjedel av magvolymen. När ballongen är på plats, töms magen långsammare eftersom ballongen håller maten i magen under längre tid. Samtidigt orsakar ballongen ett inre tryck i magen som skickar signaler till hjärnan att äta mindre.

Så fungerar Spatzballongen

Spatz3 Ballongen är utrustad med en unik ventil, som kan öka eller minska ballongens storlek. Den unika utdragbara ventilen ger möjlighet att justera ballongens storlek, vilket ökar dina chanser att uppnå bättre resultat. Om du upplever en alltför ökad mättnadskänsla med Spatz, kan ballongens storlek minskas, medan den på samma sätt kan förstoras för ökad effekt. Läkaren kan justera ballongens storlek medan den fortfarande är i magen, och proceduren är därför lätt och ofta smärtfri.

Spatz3 Justerbar ballong sätts in ambulant. Proceduren tar ungefär 15 minuter och utförs under sedering, där inget snitt eller inläggning krävs. Du kan vara hemma igen inom två timmar.

Den justerbara ballongen är ett verktyg för att stödja viktminskning, och ger bästa möjliga resultat när det används i kombination med en livsstilsförändring.

Viktminskningens storlek efter insättning av magballongen, beror på hur noga du följer din kostförändring och motion. Beroende på din startvikt och din motivation kan viktminskningen variera mycket.

Resultat

Den justerbara ballongen är ett säkert och effektivt sätt för viktminskning utan kirurgi. En undersökning av 77 patienter (66 kvinnor och 11 män) som använde Spatzs justerbara ballong, visade en genomsnittlig viktminskning på 17,2 kg. Den genomsnittliga viktminskningen av överskjutande fett var 40,1%, och över 80% av patienterna uppnådde en stor viktminskning. (Källa: https://f1000research.com/articles/3-203/v1 )

O

Orbera ballong

Orbera ballonger är ett viktminskningssystem som använder en gastrisk ballong som rymmer utrymme.

M

Medsil ballong

Medsilballonger är ett viktminskningssystem som använder en gastrisk ballong som rymmer utrymme.

Våra kliniker

Besök våra kliniker i Danmark, Sverige och Norge

Göteborg

v/ Dentali Klinik
Nordanvindsgatan 2b
417 17 Göteborg, Sverige
Tel.: +46 (0) 101600670

Malmö

v/ Candela Clinic
Lockarpsvägen 14A
238 41 Oxie, Sverige
Tel.: +46 (0) 101600670

Scroll to Top