Snabb viktnedgång med Gastriball

Letar du efter ett sätt att snabbt gå ner i vikt och ställa om till en sundare livsstil? Gastriball kan vara lösningen på ditt problem. Det är en magballong som tar upp utrymme i magsäcken. Den stora fördelen är att du kan känna dig mätt, trots att du äter mycket mindre mat än tidigare. De flesta patienter tappar mellan 15-20 kg på bara 6 månader och vissa mer än så. Den snabba viktnedgången med Gastriball brukar också leda till en permanent livsomställning. Du vänjer dig vid mindre portioner och en mer aktiv livsstil där kaloriintaget är i balans med de kalorier som förbränns.

Kom till rätta med viktproblem

Många befinner sig i en situation där de har svårt att tappa vikt, men känner att övervikten tär på självförtroendet och ger nackdelar för hälsan. Det finns gott om exempel där kostrådgivning och träning inte är tillräckligt för att uppnå en snabb viktnedgång. Inte sällan är resultaten så obetydliga att personer ger upp sina försök och börjar gå upp i vikt igen. Så kallad jojobantning är inte ovanligt. Å andra sidan kan en fetmaoperation kännas som ett alltför radikalt steg. Typexemplet är dig som har ett BMI över 27 och av olika anledningar inte lyckas tappa vikt med till exempel dieter eller en personlig tränare. Gastriball är perfekt för dig som vill uppnå snabb viktnedgång, utan ett kirurgiskt ingrepp.

Fördelar med Gastriball

En av de största fördelarna är att behandlingsmetoden är effektiv, samtidigt som den är skonsam och reversibel. Magballongen tas ut efter 6 eller 12 månader beroende på typ. Skillnaden är stor jämfört med ett kirurgiskt ingrepp som till exempel gastric bypass, där du inte kan återgå till hur det var tidigare. Med Gastriball får du hjälp på traven att uppnå snabb viktnedgång, men utan att riskera de allvarliga komplikationer som ibland uppstår i samband med kirurgi. Ett annat problem många upplever är att resultaten uteblir, trots att de kämpar på med träning och försöker äta rätt. De märker inte någon större viktnedgång när de ställer sig på vågen. Mycket beror på att hungerkänslan är svår att kontrollera. Den som bränner mer kalorier, brukar också äta större portioner. På det området kan Gastriball verkligen hjälpa till med omställningen. Magballongen fungerar genom att den fyller upp magsäcken och ökar mättnadskänslan. Dessutom är det inte alla som kan använda hård fysisk träning som ett sätt att snabbt tappa i vikt. Många lider av ryggont eller ledbesvär. I så fall kan Gastriball erbjuda en möjlighet att få fart på viktnedgången, utan onödig smärta.

  • Säker och reversibel behandlingsmetod
  • Snabb viktnedgång där de flesta tappar 15-20 kg på 6 mån.
  • Bra för dig med BMI mellan 27 och 40.
  • Undvik de risker och den rädsla som förknippas med kirurgi.
  • Chans att förändra din livsstil och bli bättre på att styra din aptit.

Sedan tillkommer alla fördelar med att gå ner i vikt, bland annat minskad risk för diabetes, högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar. Gastriball kan bli det hjälpmedel som ser till att du kan vänja dig vid mindre portioner och hitta rätt balans. Då kan du upprätthålla en snabb viktnedgång och se till att må bättre även på lång sikt.

Dela artikel

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på Linkdin
Share on pinterest
Dela på Pinterest
En kvinna i träning för viktminskning efter gastric ballong.

Viktnedgång utan kirurgi

Nu finns ett alternativ för dig som behöver hjälp att gå ner i vikt, utan att behöva genomgå ett kirurgiskt ingrepp. Metoden bygger på att en gastrisk ballong eller magballong placeras i magsäcken.

Läs mer →
Efter en lyckad gastriball

Magballong – hur fungerar det?

Magballong är en metod för att behandla fetma som inte kräver någon kirurgi. Den riktar sig till dig som har en BMI på över 27, samt inte upplever någon viktminskning genom att enbart motionera och äta rätt.

Läs mer →