FÖRBEREDELSE FÖR INSÄTTNING AV INTRAGASTRISK BALLON

Kirurgen och sjuksköterskorna kommer att arbeta nära dig för att förbereda dig för ingreppet. Du kommer till en förundersökning och bedömning, där du kommer att bli tillfrågad om ditt allmänna tillstånd och eventuellt. läkemedelskonsumtion eller tidigare operationer. I vissa speciella fall kan din kirurg beställa specifika tester, såsom EKG, röntgen eller blodprov.

Du kommer att bli ombedd att fasta 8 timmar före den intragastriska proceduren.

PRESTANDA AV DET INTRAGASTRISKA BALLONFÖRFARANDET

Förfarandet börjar med att du får lokalbedövningsspray i halsen och kopplar av intravenös medicinering. Därefter sätter sjuksköterskan in en plastring mellan tänderna för att hålla munnen öppen och samtidigt skydda tänderna. Därefter passerar kikaren genom munnen och ner i magen. Detta är inte smärtsamt och du kommer att kunna andas utan problem. Det kan vara nödvändigt att blåsa luft för att få en bättre överblick i magen. Detta kan också ge en konstig känsla och det kan få dig att vilja burpa. Ballongen sänks ner i buken och sedan blåses den intragastriska ballongen upp med saltlösning. Slutligen kommer räckvidden (kikare) att sättas in i buken en sista gång för att dubbelkontrollera om ballongen är i rätt läge och ordentligt uppblåst.

Du kommer att kunna återvända hem inom en timme men du FÅR INTE köra bil eller motorcykel resten av dagen.

FÖRFARANDE EFTER INSÄTTNING AV EN INTRAGASTRISK BALLON

De första 3-7 dagarna efter en intragastrisk ballonginsättning kan du känna dig obekväm och illamående. Detta kommer att gå igenom speciellt om du tar den ordinerade medicinen exakt enligt våra instruktioner. Det är viktigt att ta medicinen före illamående.

Tillsammans med genomförbarhetsstudien kommer du att få instruktioner om kostförändringar och träning, vilket är avgörande för framgången för behandlingen och din viktminskning.

AVTAGNINGSTEKNIK

Efter 6-12 månader kommer den intragastriska ballongen att tas bort endoskopiskt under lokalbedövning. Förberedelserna kräver att du har en flytande diet i 3 dagar före ingreppet, varav de senaste 24 timmarna endast bör vara på klara vätskor, följt av fasta från midnatt. Efter borttagning kommer du att släppas inom en timme.

RISKER OCH KOMPLIKATIONER AV EN INTRAGASTRISK BALLON

Alla behandlingsåtgärder är förknippade med risken för komplikationer. Även om risken är mycket liten och att allt kommer att göras för att minska eller förhindra dessa. Bland riskerna är:
  • Magsår (kan förebyggas genom att ta magsyremedicin).
  • Diarré eller förstoppning (kan enkelt behandlas med olika receptfria läkemedel)
  • Aspirations lunginflammation (lunginflammation) (förekommer ganska sällan)
  • Syreflöde och halsbränna (kan förhindras genom att ta magsyremedicinering)
  • Punktering av intragastrisk ballong och tarmobstruktion (förekommer mycket sällan och beskrivs endast som ett fåtal fall i litteraturen)
Du kan läsa om GastriBalls vetenskapligt dokumenterade effekt här! Observera att inte alla användare kommer att kunna uppnå samma resultat med en GastriBall® magballong.

VÅRA KLINIKER

Charlottenlund

Gastriball Helsingborg

Scroll to Top