GASTRIBALL

Patientvägledning

Förbereder införing av en intragastrisk ballong

Kirurgen och sjuksköterskorna kommer att arbeta nära dig för att förbereda dig för ditt ingrepp. Du kommer till en förundersökning och bedömningsklass, där du får frågan om ditt allmäntillstånd, eventuell medicin du tar och tidigare operationer du genomgått. I vissa speciella fall kan din kirurg begära specifika tester, som ESG-, röntgen- eller blodprov.

Du måste fasta 8 timmar före det intragastriska ingreppet.

Vad du vill granska under proceduren

Ingreppet börjar med en lokalbedövningsspray i halsen och en avslappnande intravenös medicin. Därefter kommer sjuksköterskan att sätta in en plastring mellan dina tänder för att hålla din mun öppen och skydda dina tänder från slangen. Sedan förs kikaren genom munnen och ner i magen. Detta är inte smärtsamt och du kommer att kunna andas lätt. Det kan vara nödvändigt att andas in luft i magen för att få bättre överblick, det kan ge dig en konstig känsla och få dig att vilja rapa. Ballongen sänks ner i buken och sedan blåses den intragastriska ballongen upp med en koksaltlösning. Så småningom kommer kikaren (kikaren) att föras in i buken en sista gång för att dubbelkolla om ballongen är i rätt position och ordentligt uppblåst.

Du kommer att kunna återvända hem inom en timme, men KÖR INTE bil eller motorcykel under resten av dagen.

Procedur efter att ha satt in en intragastrisk ballong

De första 3-7 dagarna efter en intragastrisk ballonginsättning kan du känna dig obekväm och illamående. Den känslan försvinner och den försvinner snabbare om du tar den ordinerade medicinen enligt våra exakta instruktioner. Det är viktigt att ta medicinen innan illamåendet börjar.

Tillsammans med den preliminära studien kommer du att få kostråd och rekommenderade övningar som är avgörande för framgången med viktminskningsbehandling.

Borttagningsteknik

Efter 6-12 månader kommer den intragastriska ballongen att tas bort endoskopiskt under lokalbedövning. Förberedelse kräver att du är på flytande diet i 3 dagar före ingreppet, varav de sista 24 timmarna endast ska vara på klar vätska, följt av fasta från midnatt. Efter borttagning kommer du att skrivas ut inom en timme.

Risker och komplikationer med en intragastrisk ballong

Alla behandlingsinsatser är förknippade med risk för komplikationer. Även om risken är mycket liten och alla ansträngningar kommer att göras för att minska och förebygga dem. Några av riskerna är:

  • Magsår (kan förebyggas genom att ta magsyramedicin).
  • Diarré eller förstoppning (kan enkelt behandlas med receptfria läkemedel).
  • Aspirationspneumoni (mycket sällsynt).
  • Sura uppstötningar och halsbränna (kan förebyggas genom att ta magsyramedicin).
  • Punktering av intragastrisk ballong och tarmobstruktion (extremt sällsynt, få fall beskrivs i litteraturen).

Bemærk venligst, at ikke alle brugere vil være i stand til at opnå de samme resultater med en Gastriball® Maveballon.

Våra kliniker


Charlottenlund

Hans Edvard Teglers Vej 9, 1st floor

2920 Charlottenlund

+45 39 640 125

Gastriball Helsingborg

Drottninggatan 42,
252 21 Helsingborg, Sweden

+46 10 10 10 902 svenska

+46 76 317 5411 engelska och arabiska

Beräkna BMI

Vikt: kg

Höjd: cm

BMI: 0 kg/m²