GASTRIBALL

Orbera

Hur fungerar Orbera-ballongen?

Orbera Balloon
Själva ballongen och proceduren

Orbera-ballongen är ett viktminskningssystem som använder en magballong för att ta upp plats i buken. Ballongen placeras i magen genom munnen med en icke-invasiv endoskopisk procedur medan patienten genomgår mild sedering/förgiftning. När ballongen placeras i magsäcken fylls den med koksaltlösning, varefter den expanderar och tar upp önskat utrymme i magen.

Så här fungerar orberaballongen

Ballongen tar plats i buken för att hjälpa patienter gå ner i vikt. Under kursen bjuds patienten in till någon av våra kliniker var 14:e dag av en av våra dietister för att optimera behandlingen och säkerställa viktminskning. Ballongen tas bort efter 6 eller 12 månader beroende på typ.

Resultat med Orbera

Studier visar att patienter som har använt bukplastik förlorade i genomsnitt 3 gånger så mycket som personer som bara ändrade sin kost och aktivitetsnivå ( källa ). Med en Gastriball-behandling får du även råd och vägledning av en av våra erfarna dietister, som hjälper dig med din kost och träning. Tillsammans med dietisten lägger du upp en plan för att komplettera Orbera Abdominal Balloon och ge varaktig viktminskning och en hälsosam livsstil.

Godkännande

Den justerbara ballongen är ett säkert och effektivt sätt att gå ner i vikt utan operation. En studie av 77 patienter (66 kvinnor och 11 män) som använde den justerbara Spatz-ballongen visade en genomsnittlig viktminskning på 17,2 kg. Den genomsnittliga viktminskningen av överflödigt fett var 40,1 % och mer än 80 % av patienterna uppnådde en stor viktminskning.

Våra kliniker


Charlottenlund

Hans Edvard Teglers Vej 9, 1st floor

2920 Charlottenlund

+45 39 640 125

Gastriball Helsingborg

Drottninggatan 42,
252 21 Helsingborg, Sweden

+46 10 10 10 902 svenska

+46 76 317 5411 engelska och arabiska

Beräkna BMI

Vikt: kg

Höjd: cm

BMI: 0 kg/m²