Orbera Magballong

Med pris från 32 000 SEK - Konsultation ingår

Hur fungerar Orbera magballong?

Ballongen och själva ingreppet

Orbera Ballongen är ett viktminskningssystem som använder en gastrisk ballong som upptar utrymme i magen. Ballongen placeras i magen genom munnen, via en minimal invasiv endoskopisk procedur, medan patienten är under mild sedering. När ballongen är placerad i magen, fylls den med saltlösning, varefter den expanderar och upptar det önskade utrymmet i magen.

Så fungerar Orbera-ballongen

Ballongen upptar utrymme i magen för att hjälpa patienterna gå ner i vikt. Under processen kontaktas patienten var 14:e dag av en av kostrådgivare, för att optimera behandlingen och säkerställa viktminskning. Ballongen tas bort efter 6 eller 12 månader beroende på typ.

Resultat med Orbera

Studier visar att patienter som använder en magballong förlorar i genomsnitt 3 gånger så mycket som människor som bara ändrar kost och aktivitetsnivå (Källa: orbera.com). Med en behandling hos GastriBall får du också råd och vägledning från en av våra erfarna dietister, som hjälper dig med kost och motion. Tillsammans lägger ni en plan för att komplettera Orbera magballong, och ge en bestående viktminskning och hälsosam livsstil.

Godkännande

Orbera har CE-märkning och uppfyller därför alla EU: s rättsliga krav på medicinsk utrustning. Ballongen är också godkänd av amerikanska Food and Drug Administration (FDA), vilket motsvarar svenska Folkhälsomyndigheten. Under 20 år har behandlingen hjälpt mer än 220 000 människor över hela världen.

Våra andra behandlingar

M

Medsil magballong

Medsilballonger är ett viktminskningssystem som använder en gastrisk ballong som fyller ett utrymme i magsäcken.

S

Spatz magballong

Spatz3 Justerbar magballong är tillverkad av högkvalitativ medicinsk silikon. Den är fylld med färgad saltlösning, saltlösning.

Frågor och svar

Om du funderar på ifall en magballongoperation är något för dig, se de vanliga frågorna och få svar i vår FAQ.

Här finns Gastriball

Välkommen att kontakta oss på Gastriball
för tidsbokning, frågor eller av annan anledning.

Helsingborg

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.