Medsil magballong

Med pris från 27 000 SEK - Konsultation ingår

Hur fungerar Medsil magballong?

Ballongen och själva ingreppet

Medsil ballongen är ett viktminskningssystem som använder en gastrisk ballong för att ta upp utrymme i magen. Ballongen placeras i magen genom munnen, via en minimalinvasiv endoskopisk procedur, medan patienten är under mild sedering. Medsil ballongen fylls med saltlösning efter att den placerats i magen, och kommer därefter att expandera och uppta det önskade utrymmet i magsäcken. Den fylls med 400-700 ml saltlösning, beroende på vilken storlek som passar bäst i patientens mage.

Så fungerar Medsil-ballongen

Ballongen upptar utrymme (upp till 70%) i magen för att hjälpa patienten att gå ner i vikt. Ballongen ger patienten en naturlig mättnadskänsla, medan förmågan att konsumera stora mängder mat minskas. Under processen kontaktas patienten var 14:e dag av en kostrådgivare, för att optimera behandlingen och säkerställa viktminskning. Behandlingen innehåller en plan, råd och vägledning från våra erfarna kostrådgivare, vilket bidrar till en hälsosam och varaktig viktminskning genom kostomläggning och ökad aktivitetsnivå. Patienter uppnår de bästa möjliga resultaten genom att kombinera magballongen med en hälsosam och aktiv livsstil. Medsil ballong tas bort efter 6 månader. Behandlingen är smärtfri, säker och väldigt effektiv för personer som vill uppnå varaktig viktminskning.

Resultat med Medsil

Den genomsnittliga viktminskningen för patienter med Medsil magballong efter 6 månader, är mellan 25 och 30% av kroppsvikten. Det innebär att en person på 100 kg väger cirka 70 kg efter ett halvårs behandling. Flera studier visar att patienter med gastric balloon förlorar avsevärda mängder fett och går ned i vikt, medan behandling är en säker och effektiv metod för både överviktiga män och kvinnor.

Källa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4022986/

Godkännande

Medsil har godkänts av EU och har fått det europeiska säkerhetscertifikatet CE, vilket visar att magballongen uppfyller alla EU-standarder inom hälsa och miljö.

Källa: http://www.tourmedica.co.uk/blog/obesity-treatment-with-medsil-gastric-balloon/

Våra andra behandlingar

O

Orbera magballong

Orbera ballonger är ett viktminskningssystem som använder en gastrisk ballong som fyller utrymme i magsäcken.

S

Spatz magballong

Spatz3 Justerbar magballong är tillverkad av högkvalitativ medicinsk silikon. Den är fylld med färgad saltlösning, saltlösning.

Frågor och svar

Om du funderar på ifall en magballongoperation är något för dig, se de vanliga frågorna och få svar i vår FAQ.

Här finns Gastriball

Välkommen att kontakta oss på Gastriball
för tidsbokning, frågor eller av annan anledning.

Helsingborg

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.