HUR FUNGERAR MEDSIL MAGBALLONG?

Ballongen och själva ingreppet

Medsil ballongen är ett viktminskningssystem som använder en gastrisk ballong för att ta upp utrymme i magen. Ballongen placeras i magen genom munnen, via en minimalinvasiv endoskopisk procedur, medan patienten är under mild sedering. Medsil ballongen fylls med saltlösning efter att den placerats i magen, och kommer därefter att expandera och uppta det önskade utrymmet i magsäcken. Den fylls med 400-700 ml saltlösning, beroende på vilken storlek som passar bäst i patientens mage.

Så fungerar Medsil ballongen

Ballongen upptar utrymme (upp till 70%) i magen för att hjälpa patienten att gå ner i vikt. Ballongen ger patienten en naturlig mättnadskänsla, medan förmågan att konsumera stora mängder mat minskas. Under processen kontaktas patienten var 14:e dag av en kostrådgivare, för att optimera behandlingen och säkerställa viktminskning. Behandlingen innehåller en plan, råd och vägledning från våra erfarna kostrådgivare, vilket bidrar till en hälsosam och varaktig viktminskning genom kostomläggning och ökad aktivitetsnivå. Patienter uppnår de bästa möjliga resultaten genom att kombinera magballongen med en hälsosam och aktiv livsstil. Medsil ballong tas bort efter 6 månader. Behandlingen är smärtfri, säker och väldigt effektiv för personer som vill uppnå varaktig viktminskning.

Resultat med Medsil

Den genomsnittliga viktminskningen för patienter med Medsil magballong efter 6 månader, är mellan 25 och 30% av kroppsvikten. Det innebär att en person på 100 kg väger cirka 70 kg efter ett halvårs behandling. Flera studier visar att patienter med gastric balloon förlorar avsevärda mängder fett och går ned i vikt, medan behandling är en säker och effektiv metod för både överviktiga män och kvinnor. (Källa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4022986/ )

Godkännande

Medsil har godkänts av EU och har fått det europeiska säkerhetscertifikatet CE, vilket visar att magballongen uppfyller alla EU-standarder inom hälsa och miljö. (Källa:http://www.tourmedica.co.uk/blog/obesity-treatment-with-medsil-gastric-balloon/ )

O

Orbera ballong

Orbera ballonger är ett viktminskningssystem som använder en gastrisk ballong som fyller utrymme i magsäcken.

S

Spatz ballong

Spatz3 Justerbar ballong är tillverkad av högkvalitativ medicinsk silikon. Den är fylld med färgad saltlösning, saltlösning.

Våra kliniker

Besök våra kliniker i Danmark, Sverige och Norge

Göteborg

v/ Dentali Klinik
Nordanvindsgatan 2b
417 17 Göteborg, Sverige
Tel.: +46 (0) 101600670

Malmö

v/ Candela Clinic
Lockarpsvägen 14A
238 41 Oxie, Sverige
Tel.: +46 (0) 101600670

Scroll to Top