BERÄKNA BMR PÅ GASTRIBALL: VÄGEN TILL DIN VIKTFÖRLUST!

På Gastriball erbjuder vi beräkning av din BMR (din basala metaboliska hastighet). Skicka ett mejl till mail@gastriball.flash.marketing eller ring oss på 91918888 , om du är intresserad av att mäta din BMR – då kan vi ordna en tid. Mätning av din BMR kostar 1000 DKK, men för patienter som redan har en kurs hos oss kostar undersökningen 500 DKK. Här kan du läsa om vad din BMR är exakt, samt varför en noggrann beräkning av din BMR är avgörande för en lyckad viktminskning.

Vad är BMR?

BMR (grundläggande ämnesomsättningshastighet) betyder basal ämnesomsättningshastighet och är en term för hur många kalorier kroppen förbränner under dagen ensam – det vill säga utan att du gör någonting.

BERÄKTA DIN BMR FÖR FRAMGÅNGT VIKTFÖRLUST

För att du ska gå ner i vikt är det viktigt att du känner till din basala metaboliska hastighet. Den exakta mätningen av din basala ämnesomsättning hjälper dig att planera en effektiv viktminskningsplan baserat på dina individuella kaloribehov.
Några av dem som lider av fetma tycker att bantning och motion inte ger den förväntade viktminskningen. Om du är medveten om detta problem kommer det att vara relevant för dig att få din BMR beräknad, eftersom detta kan hjälpa till att effektivisera din viktminskning och sätta igång den positiva utveckling som hittills inte har skett.

VIKTIGT ATT MÄTNINGEN ÄR NÅGEN

Det är viktigt att din BMR-beräkning är helt korrekt. Det finns ett stort antal olika BMR-kalkylatorer på webben, där du måste ange ditt kön, vikt och ålder för att sedan få veta vad din BMR är. Dessa miniräknare är mycket felaktiga och ger inte alltid ett användbart svar på vad din BMR är. Din BMR är konditionerad av ett stort antal faktorer som kön, ålder, vikt, kroppssammansättning (muskelmassa, fettmassa etc.) och gener (ärftliga faktorer). Utan att ta med dessa faktorer i mätningen av din BMR blir mätningen väldigt felaktig, varför du inte får ut något av att använda BMR-kalkylatorerna du hittar online. Om du behöver mäta din BMR, bör du göra en undersökning på en klinik som är specialiserad på att göra det.

BERÄKTA DIN BMR PÅ GASTRIBALL

På Gastriball kan vi göra en helt korrekt beräkning av din BMR. Vi använder avancerad utrustning som ger en noggrann och professionell mätning av din basala ämnesomsättning. Vi utför beräkningen via indirekt kalorimetri, vilket är en mätning baserad på syreupptagningshastigheten. Syreupptagningshastigheten kan bestämmas genom att mäta patientens utandningsluft och jämföra detta värde med inandad luft. Nedbrytning av kolhydrater, fetter och proteiner ger upphov till en energiutsläpp i kroppen, vilket är nästan identiskt med mängden syre som förbrukas av ämnesomsättningen. Vi kan därför mäta syreupptagningshastigheten, som kommer att vara direkt proportionell mot energiutvecklingen / mängden förbrukade kalorier. Mätningen utförs under helt standardiserade förhållanden för att säkerställa ett korrekt resultat.

HUR UNDERSÖKNINGEN FÖRTAR OSS

Sammantaget består studien av två faser:

1

Förberedelse

8 timmars fasta (mat, dryck och rökning). Vanligt vatten är dock tillåtet. Vanlig medicin kan tas. Beroligande / avslappnande läkemedel bör dock endast tas innan undersökningen om det har tagits dagligen i mer än en månad. Det är en fördel att träffa vilad. Ingen träning i 24 timmar före studien

2

Undersökningen

1. Du kan sitta eller lägga dig under undersökningen.
2. Näsan kläms med näsklämmor.
3. Andning sker genom munstycket.
4. Studien tar cirka 10 minuter.
5. Du får resultaten direkt.

När den korta undersökningen har slutförts kommer dietisten att granska den med dig,
och här får du också individuella kostråd.

VÅRA KLINIKER

Charlottenlund

Gastriball Helsingborg

Scroll to Top