GASTRIBALL

Beregn BMR

beräkna din bmr på gastriball

På Gastriball kan du beräkna din basala ämnesomsättning (BMR).

Skicka ett e-postmeddelande till mail@gastriball.dk om du är i Danmark eller skicka det till mail@gastriball.se om du är i Sverige. Du kan också ringa oss på +45 396 40125 om du är i Danmark, och på +46 10 10 10 902 om du är i Sverige. Du kan kontakta oss och boka en tid om du är intresserad av att få din BMR mätt. Mätning av din BMR kostar 1 000 DKK, men för patienter som redan har en kurs hos oss kostar undersökningen 500 DKK

I följande avsnitt kan du läsa om vad BMR är och varför en korrekt beräkning av den är avgörande för en framgångsrik viktminskning

Vad är BMR?

BMR (basal metabolic rate) är en term för mängden kalorier din kropp förbränner under dagen på egen hand utan att du gör något.

Beräkna din bmr för framgångsrik viktminskning

För att gå ner i vikt är det viktigt att du känner till din BMR. Noggrann mätning av din BMR hjälper dig att planera en effektiv viktminskningsplan baserat på dina individuella kaloribehov.

En del av dem som lider av fetma noterar att kostförändringar och träning inte ger den förväntade viktminskningen. Om detta är ett problem för dig kan en beräkning av din BMR hjälpa till att effektivisera din viktminskning och sätta igång den positiva utvecklingen som inte har hänt hittills.

vikten av korrekt mätning

Det är viktigt att din BMR-beräkning är helt korrekt. Det finns en mängd olika BMR-räknare tillgängliga på webben där du behöver ange ditt kön, vikt och ålder och sedan ta reda på vad din BMR är. Dessa miniräknare är mycket felaktiga och ger inte alltid ett användbart svar på vad din BMR faktiskt är.

Många olika faktorer avgör din BMR, såsom kön, ålder, vikt, kroppssammansättning (muskelmassa, fettmassa etc.) och gener (ärftliga faktorer). Utan att ta med dessa faktorer i mätningen av din BMR blir mätningen väldigt felaktig, varför du inte får ut något av att använda de BMR-räknare du hittar på nätet.

Om du behöver få din BMR mätt bör du göra en studie på en klinik som är specialiserad på att göra det.

beräkna din bmr på gastriball

På Gastriball kan vi göra en mycket noggrann beräkning av din BMR. Vi använder avancerad utrustning som ger en exakt och professionell mätning av din basala ämnesomsättning.

Vi utför beräkningen via indirekt kalorimetri, vilket är ett mått baserat på syreupptagningshastigheten. Syreupptagningshastigheten kan bestämmas genom att mäta patientens utandningsluft och jämföra detta värde med inandningsluften. Nedbrytningen av kolhydrater, fetter och proteiner ger upphov till en energifrisättning i kroppen, som nästan är identisk med mängden syre som ämnesomsättningen tar upp. Bmr-beräkning

Vi kan därför mäta syreupptagningshastigheten, som kommer att vara direkt proportionell mot energiutvecklingen/mängden förbrukade kalorier. Mätningen utförs under helt standardiserade förhållanden för att säkerställa ett korrekt resultat.

hur mätprocessen sker på våra kliniker

Studien består av två faser:

Fas 1: Förberedelser

Det finns några krav som måste uppfyllas innan mätningsprocessen kan ske:

  1. Du måste fasta i 8 timmar (ingen mat, ingen dryck och ingen rökning) innan mätningsprocessen
  2. Vanligt vatten är tillåtet
  3. Vanlig medicin är tillåten
  4. Lugnande medel och avslappnande mediciner ska inte tas under fasteperioden om de inte har tagits dagligen i mer än en månad
Fas 2: Mätprocess
  1. Du kan sitta eller ligga ner under undersökningen
  2. Din näsa kommer att klämmas fast med näsklämmor
  3. Du kommer att andas genom ett munstycke
  4. Studien tar ca. 10 minuter
  5. Du får dina resultat direkt

När den korta studien är över kommer en dietist att gå igenom resultaten tillsammans med dig, och där får du dina individuella kostråd.

Våra kliniker


Charlottenlund

Hans Edvard Teglers Vej 9, 1st floor

2920 Charlottenlund

+45 39 640 125

Gastriball Helsingborg

Drottninggatan 42,
252 21 Helsingborg, Sweden

+46 10 10 10 902 svenska

+46 76 317 5411 engelska och arabiska

Beräkna BMI

Vikt: kg

Höjd: cm

BMI: 0 kg/m²