GASTRISK BOLL - HITTA BEHANDLINGEN som passar dig

Det finns olika viktminskningssystem baserade på en gastrisk boll (även kallad gastrisk ballong eller på dansk gastrisk ballong / magballong). Tre av de absolut bästa på marknaden är Orbera, Medsil och Spatz. Vi använder dessa tre typer av magballonger, eftersom vi vet från många års erfarenhet att de alla kan bidra till effektiv viktminskning.

O

Orbera ballong

Vår behandling är ett viktminskningssystem där en gastrisk ballong används i magen. Vi erbjuder fyra olika typer av magballonger: Medsil, Orbera, Orbera 365 och Spatz3. Vi kommer tillsammans att ta reda på vilken typ av magballong som bäst passar dina behov.

S

Spatz ballong

Vår BMI-kalkylator längst ner på sidan visar ditt BMI och avgör om du är lämplig för en ballong i magen.
Vi rekommenderar inte behandling om ditt BMI är under 27.

VAD KARAKTERISERAR EN GASTRISK BALLON FRÅN ORBERA / MEDSIL?

Orbera och Medsil ballonger är ett viktminskningssystem som använder en gastrisk ballong som tar upp utrymme i buken. Båda ballongtyperna har en fast storlek under hela kursen. Orbera finns i två versioner. En 6-månadersversion och en 12-månadersversion. Medsil finns endast i en 6-månadersversion.

Ballongen placeras i buken genom munnen med en minimalt invasiv endoskopisk procedur medan patienten är under mild sedering / berusning. När ballongen är på plats fylls den med saltvatten så att den expanderar till en sfärisk form.

Ballongen kan fyllas med olika mängder saltlösning (från 400 till 700 cc) beroende på vilken mängd som bäst passar patientens kroppsform och magens storlek.

Hur fungerar en Orbera / Medsil-ballong?

Ballongen tar plats i buken för att hjälpa patienter att gå ner i vikt. Under kursen kallas patienten upp var 14: e dag av en av våra dietister för att optimera behandlingen och säkerställa viktminskning. Ballongen tas bort efter 6 eller 12 månader beroende på typ. I vissa fall är det möjligt att se viktminskningsresultat redan efter några veckor.

När används en gastrisk boll?

Metoden för en gastrisk ballong används för överviktiga vuxna patienter med ett BMI (Body Mass Index) över 27 år och som inte har kunnat gå ner i vikt genom kost och motion. Metoden är avsedd att användas medan en patient deltar i en diet- och träningsplan som övervakas av en professionell.

VÅRA KLINIKER

Charlottenlund

Gastriball Helsingborg

FRÅGOR OCH SVAR

Om du är osäker på om en gastrisk ballongoperation är något för dig kan du se de vanligaste frågorna här.

Scroll to Top