Gastrisk ballong-behandling som passar dig

Lider du av övervikt med ett BMI på över 27, och har du funderat över att göra en fetmaoperation? I så fall kan en GastriBall magballong vara den optimala lösningen för dig. GastriBall kan beskrivas som en överviktsbehandling där en ballong placeras i din mage, men den kräver inget kirurgiskt ingrepp och är därför smärtfri. Men precis som vid en vanlig fetmaoperation begränsar ballongen utrymmet i magsäcken, och minskar därmed ditt totala kaloriintag.

O

Orbera

Orbera ballonger är ett viktminskningssystem, där vi använder en gastric balloon som tar plats i magsäcken. Ballongen placeras i magen via munnen genom en minimalinvasiv endoskopisk procedur, medan patienten är under mild sedering.

M

Medsil

Medsil ballonger är ett viktminskningssystem, där vi använder en gastric balloon som tar plats i magsäcken. Ballongen placeras i magen via munnen genom en minimalinvasiv endoskopisk procedur, medan patienten är under mild bedövning.

S

Spatz

Spatz3 justerbara ballonger är tillverkade av högkvalitativ medicinsk silikon. Det är en gastrisk ballong som är fylld med saltlösning. Ballongen tar upp ungefär en tredjedel av volymen i magsäcken, vilket orsakar ett inre tryck i magen som sänder signaler om att äta mindre.

Se hur en magballong fungerar

Vad kännetecknar en gastrisk ballong från Orbera/Medsil?

Orbera och Medsil ballonger är viktminskningssystem där man använder en gastric balloon som upptar utrymme i magen. Båda typer av ballonger har en bestämd storlek genom hela processen. Orbera finns i två versioner; en för 6 månader och en för 12 månader. Medsil används bara i 6 månader.

Ballongen placeras i magen via munnen genom en minimal invasiv endoskopisk procedur, medan patienten är under mild sedering.

När ballongen är på plats fylls den med saltlösning, så att den expanderar till en sfärisk form.

Ballongen kan fyllas med olika mängder saltlösning (från 400 till 700 cc), beroende på vilken mängd som bäst passar patientens kroppsform och storlek på magsäcken.

Hur fungerar en magballong från Orbera/Medsil?

Ballongen upptar utrymme i magen för att hjälpa patienten att gå ner i vikt. Under processen kontaktas patienten var 14:e dag av en av kostvägledare, för att optimera behandlingen och säkerställa viktminskning. Ballongen tas bort efter 6 eller 12 månader beroende på vilken typ man har valt. I vissa fall kommer det att vara möjligt att se viktminskningsresultat redan efter några veckor.

När används en gastrisk ballong?

Metoden med en gastric balloon används för överviktiga vuxna patienter med ett kroppsindex (BMI) på över 27, och som inte har kunnat gå ner i vikt enbart genom rätt kost och motion. Metoden är avsedd att användas samtidigt med att patienten deltar i en kost- och motionsplan som övervakas av en professionell kostrådgivare.

Observera att inte alla användare kommer att kunna uppnå samma resultat med en GastriBall® magballong.

Frågor och svar

Om du funderar på ifall en magballongoperation är något för dig, se de vanliga frågorna och få svar i vår FAQ.

Här finns Gastriball

Välkommen att kontakta oss på Gastriball
för tidsbokning, frågor eller av annan anledning.

Helsingborg

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.