GASTRIC BALLOON – HITTA DEN BEHANDLING SOM PASSAR DIG

Det finns olika viktminskningssystem baserade på en gastric ball (även kallad gastric balloon eller på svenska gastrisk ballong/magballong). Tre av de absolut bästa ballongerna på marknaden är Orbera, Medsil och Spatz. Vi använder dessa tre typer av gastric balloons, eftersom vi genom många års erfarenhet vet att de alla kan bidra till en effektiv viktminskning.

O

Orbera

Orbera ballonger är ett viktminskningssystem, där vi använder en gastric balloon som tar plats i magsäcken. Ballongen placeras i magen via munnen genom en minimalinvasiv endoskopisk procedur, medan patienten är under mild sedering.

M

Medsil

Medsil ballonger är ett viktminskningssystem, där vi använder en gastric balloon som tar plats i magsäcken. Ballongen placeras i magen via munnen genom en minimalinvasiv endoskopisk procedur, medan patienten är under mild bedövning.

S

Spatz

Spatz3 justerbara ballonger är tillverkade av högkvalitativ medicinsk silikon. Det är en gastrisk ballong som är fylld med saltlösning. Ballongen tar upp ungefär en tredjedel av volymen i magsäcken, vilket orsakar ett inre tryck i magen som sänder signaler om att äta mindre.

SE HUR BALLONGERNA FUNGERAR

VAD KÄNNETECKNAR EN GASTRIC BALLOON FRÅN ORBERA/MEDSIL?

Orbera och Medsil ballonger är viktminskningssystem där man använder en gastric balloon som upptar utrymme i magen. Båda typer av ballonger har en bestämd storlek genom hela processen. Orbera finns i två versioner; en för 6 månader och en för 12 månader. Medsil används bara i 6 månader.

Ballongen placeras i magen via munnen genom en minimal invasiv endoskopisk procedur, medan patienten är under mild sedering.

När ballongen är på plats fylls den med saltlösning, så att den expanderar till en sfärisk form.

Ballongen kan fyllas med olika mängder saltlösning (från 400 till 700 cc), beroende på vilken mängd som bäst passar patientens kroppsform och storlek på magsäcken.

Hur fungerar en Orbera/Medsil ballong?

Ballongen upptar utrymme i magen för att hjälpa patienten att gå ner i vikt. Under processen kontaktas patienten var 14:e dag av en av kostvägledare, för att optimera behandlingen och säkerställa viktminskning. Ballongen tas bort efter 6 eller 12 månader beroende på vilken typ man har valt. I vissa fall kommer det att vara möjligt att se viktminskningsresultat redan efter några veckor.

När används en gastric balloon?

Metoden med en gastric balloon används för överviktiga vuxna patienter med ett kroppsindex (BMI) på över 27, och som inte har kunnat gå ner i vikt enbart genom rätt kost och motion. Metoden är avsedd att användas samtidigt med att patienten deltar i en kost- och motionsplan som övervakas av en professionell kostrådgivare.

Observera att inte alla användare kommer att kunna uppnå samma resultat med en GastriBall® magballong.

Våra kliniker

Besök våra kliniker i Danmark, Sverige och Norge

Göteborg

v/ Dentali Klinik
Nordanvindsgatan 2b
417 17 Göteborg, Sverige
Tel.: +46 (0) 101600670

Malmö

v/ Candela Clinic
Lockarpsvägen 14A
238 41 Oxie, Sverige
Tel.: +46 (0) 101600670

FRÅGOR OCH SVAR

Om du funderar på ifall en magballongoperation är något för dig, se de vanliga frågorna här.

Scroll to Top